Tysklandresa

Bordershop i Tyskland

BordershopSedan Sverige gick med i EU har det blivit allt vanligare med s.k. inköpsresor till Bordershop och andra gränshandelsbutiker i Tyskland. På Bordershop har Scandlines ganska nyligen utökat sitt sortiment av whisky. Här hittar man många goda whiskeysorter från Irland och USA, men även riktigt god och prisvärd whisky från Skottland. För den som gillar rökig whisky rekomenderas Ardbeg och Caol Ila starkt. Även brukswhisky som Grant’s och Famous Grouse brukar man få till riktigt bra priser.

När ska man handla

För många kan det vara frestande att åka förbi Bordershop direkt när man anländer med färjan i Tyskland. Tänk dock på att om du har några dagars eller veckors semester framför dig är det inte så smart att köra omkring med en massa alkohol i bagaget. Bordershop finns i alla de större färjelägena där färjor avgår till Sverige och Danmark. Är man nyfiken kan man alltid gå in och titta, men vänta med inköpen till dess att det är dags att åka hem till Sverige igen.

Andra butiker

Förutom Bordershop finns det flera andra gränshandelskedjor i eller i närheten av de olika färjelägena i norra Tyskland. I Puttgarden finns bl.a. Calles Grenz Shop och Fleggaard i de närbelägna städerna Burg auf Fehmarn och Heiligenhafen. På flera varor kan priserna skilja sig avsevärt vilket gör det lönsamt att kolla upp aktuella priser om man ska köpa på sig mycket öl, vin eller sprit. Du kan läsa om alla butiker och se var de är belägna på Bilsemester.net.