Tysklandresa

Hamburg

HamburgHamburg är en storstad som ligger i norra Tyskland utmed floden Elbe. Hamburg är ett stort kulturellt centrum men även landets största hamnstad.

Sök och boka hotell i Hamburg

Sevärdheter i Hamburg

Hamburg är en populär turiststad med mångasevärdheter. Här finner du några av dem.

Speicherstadt

Speicherstadt är en stadsdel utmed floden Elbe. det består av gamla lagerbyggnader som använts för att lagra de varor som kom med fartygen till Hamburgs hamn. Området ligger på en 1,5 km lång ö som genomkorsas av många kanaler.

St. Pauli Museum

På St. Pauli Museum hittar man både historiska och nutida fotografier från den berömda stadsdelen St. Pauli. St. Pauli är en utpräglad arbetarstadsdel där bl.a. nöjesgatan Reeperbahn är belägen.

Hagenbecks djurpark

Djurparken grundades 1874 och var den första att använda frianläggningar där djuren kunde ströva relativt fritt, istället för att hållas i bur.

Erotic Art Museum

På Erotic Art Museum hittar man en samling som består av erotisk konst från 1700-talet och fram till nutid. Museet är beläget i ett restaurerat lagerhus som byggdes i mitten av 1800-talet, och upptar hela fyra våningsplan.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland är ett modelljärnvägslandskap som ligger i Speicherstadt. Modelljärnvägen består totalt av en mil räls och här har flera av världens länder och storstäder återskapats.

Nöjen i Hamburg

Hamburg erbjuder mycket varierat nöjesliv. Här hittar man bl.a. många restauranger, klubbar och caféer. Under sommartid är resturangerna och caféerna vid sjön Alster extra populära.

Hamburg är efter London, Europas största musikalstad. Här finns det många teatrar och konserthallar som sätter upp såväl internationellt kända som inhemska musikaler.

Hamburgs uteliv har sitt centrum kring Reeperbahn i stadsdelen St. Pauli, där du kan gå i Beatles fotspår, och besöka de platser som de gjorde under det tidiga 60-talet. På Reeperbahn hittar man även många teatrar och musikaler.

I Hamburg fins det en hel del Casinon men även många små ställen där man kan spela på enarmade banditer, videopoker och bingo.

Shopping i Hamburg

I centrala Hamburg hittar man ett stort utbud av butiker och gallerior. Speciellt många butiker hittar man inom kläder och mode, och det är allt från stora kedjor som H&M och Espirit till exklusiva märkesbutiker.

Fakta om Hamburg

  • Invånare: ca: 1,8 miljoner (storstadsområde: 4,3 miljoner)
  • Yta: 755 km²
  • Tidszon: Centraleuropeisk tid (C.E.T.)