Tysklandresa

Billiga resor till Berlin

flygresor-berlinDet är billigt att resa till Berlin – mycket billigt. Men det gäller då att man är ute i bra tid och att man lägger ner lite energi på att leta. Gör man det så kan en resa till Berlin bli löjligt billig; så pass billig att man faktiskt undrar hur det ens är möjligt och om flygbolaget ens går med vinst. Men oavsett om flygbolagen går med vinst eller inte så är det ju bra för oss resenärer, som kan uppleva denna fantastiska stad utan att det svider alltför mycket i plånboken.

Skillnad på olika dagar

En sak som gör skillnad på priset är vilken dag man bokar biljetten på. Det kan kanske verka lite konstigt men förklaringen är rätt enkel: om många personer försöker boka en biljett under en viss dag så kommer priserna att höjas, på grund av efterfrågan. Den dag som är sämst att boka biljett på är lördagar, dagen då de flesta har ledigt och tid över att boka flygbiljetter. Även måndagar är en dyr dag att boka biljetter på, medan tisdagar och torsdagar oftast har de bästa priserna.

Prisjämförelser

Men Bara för att man köper sin biljett på en måndag så betyder det inte att man kommer att få en billig biljett. Det skiljer sig från flygbolag till flygbolag, och ett flygbolag som har billiga biljetter en dag behöver inte ha det nästa. Med hjälp av en sajt som Flygresor.se går det snabbt och enkelt att hitta de bästa priserna under en viss dag. I exemplet i bilden så hittade vi en flygresa till Berlin för 312 kronor!

Vara ute i god tid

Men för att hitta en flygresa till Berlin för 312 kronor så gäller det också att vara ute i god tid; minst tio dagar innan avresan och gärna ännu tidigare. 312-kronorsresan hittade vi genom att söka tre veckor framåt i tiden, och där fanns det en stor mängd väldigt bra erbjudanden. Att resa till Berlin med flyget är betydligt billigare än att ta tåget eller bilen.