Tysklandresa

Inför resan

planeraInför resan bör man se över både sitt eget och bilens försäkringsskydd. Detta gäller alltid när man åker utomlands. För att inte drabbas av några obehagliga och oväntade överraskningar är det säkrast att ha en bra försäkring.

Att ha med sig minst en reflexväst på resan är bra om du blir stående längs vägen och måste gå ut. Detta är inte krav i Tyskland, men i flera andra EU-länder.

Reser du under sommarmånaderna så kan sol och värme ställa till besvär. Tänk på att alltid ha tillräckligt med vatten i bilen om ni skulle bli stående i bilkö eller med motorproblem i gassande värme. Solskydd som man kan fästa på sidorutorna är också bra för att hindra solljuset från att tränga in i bilen. En mer permanent lösning är att klä in rutorna i solfilm.

Ha koll på däcken så att de är i bra skick. Påbörja inte en bilsemester på några hundra mil med däck som är på gränsen att klara kravet på mönsterdjup. Eftersom du ska köra långa sträckor och vädret kan skifta mycket under resans gång är det bra att ha däck som klarar av mycket våt vägbana. Tänk också på att dubbade vinterdäck är förbjudna i Tyskland. Blir du stoppad av polisen väntar höga böter.

TioHotell.se hittar du en guide som hjälper dig med förberedelserna om du ska bila i Europa.