Här listar vi några 03tips på vad som kan vara bra att tänka på när du planerar din semesterresa.

Är passet giltigt? Om inte så är det absolut läge att ta tag i att ordna med ett nytt. Det har varit svårt att missa nyheten om de långa köer som råder i stora delar av landet när det kommer till tidsbokning/produktion för ett nytt pass.

Finns det restriktioner kopplade till pandemin?

Även om vi här hemma i Sverige ibland säkert inte tänker på det, så har många länder fortfarande kvar vissa restriktioner och framförallt krav för inresande turister. Kort sagt är det viktigt att kolla upp vad som gäller innan du står vid pass-kontrollen.

Vilket transportmedel ska du välja?

Flyg, tåg, bil eller kanske cykel? För att inte hela reskassan ska försvinna för transporten, är det också bra att jämföra priser mellan olika färdsätt och bolag. Att ha miljön i åtanke är inte heller fel.

Hur vill du bo i Tyskland?

Vad är viktigt för dig? En stor hotellfrukost? Närhet till naturen eller mitt i smeten? Lyx eller budget? Om du inte drömmer om att släpa runt på din packning i jakten efter ett boende väl på plats, så föreslår vi att du bokar ett boende i förväg. Gärna i god tid så du har ett större urval.

Vilka upplevelser prioriterar du?

Drömmer du om att uppleva något särskilt som till exempel äta på en speciell restaurang? För att vara säker på att du inte missar den upplevelsen kan det vara ett skäl att boka ditt besök redan hemifrån. Då slipper du den eventuella besvikelsen när du väl är på plats.

Semester på hemmaplan?

Känner du istället för att fortsätta trenden ”hemester”? Det finns ett stort utbud av stugor att hyra i södra Sverige. Aktiviteter för både vuxna och barn och ett bekvämt boende och samtidigt bra priser.